2 hari lepas aku baru dijamu makan kerang rebus di rumah member. Perhhh..memang sedap laa.. my favourite you..hehehe
Tapi sayang..kerang tu agak payah nak dibuka..huhuhu
So..aku kongsi petua ngan member ni..korang pun sekali lah ..kalu yang dah tahu..alhamdulillah..
Alaaa....x susah pun..cuma korang campurkan sesudu minyak masak dalam air rebusan kerang tu..
Insya-Allah..kerang tu akan terbuka sedikit ..senang korang nak makan.
Cubalah..kalau x percaya..ermm...sedapnya kerang!!
Kalau aku yang masak, aku tumis awal-awal bawang dan halia dulu. Lepas tu masukkan air dan letak beberapa batang serai yang ditumbuk. Letakkan garam dan tunggulah mendidih. Lepas tu celurkan dengan kerang.
Perrhhhh..manis kerang tu..senang dibuka lagi..nyam..nyam .. sedap. yo!
Comments
Post a Comment